Hector - Medibridge - HUB

Hector

De federale overheid heeft voor iedere individuele zorgverlener een mailbox (de eHealthBox) voorzien voor een veilige uitwisseling van medische informatie tussen zorgverstrekkers. Om communicatie via de eHealthBox mogelijk te maken, kan u als huisarts de “Hector” software installeren in uw praktijk. Deze software laat de ziekenhuizen en labo's in uw regio toe om op de meest veilige wijze berichten af te leveren op uw computer.
 

Klik hier om de software te installeren

Medibridge

Medibridge is een beveiligd communicatiesysteem tussen het ziekenhuis en de huisarts en/of specialist. Meer specifieke informatie kan u terugvinden op de website van medibridge.

www.medibridge.be

HUB - Metahub

Een hub is een regionaal uitwisselingsnetwerk. Momenteel zijn er in België vier hubs, waar huisartsen en specialisten onderling en op een beveiligde wijze gezondheidsgegevens elektronisch kunnen delen. En dit zowel in een ziekenhuis als in een privé-praktijk. Het federale platform eHealth wordt gebruikt als metahub. Het verbindt alle netwerken zodat zorgverleners de beschikbare documenten over een patiënt kunnen raadplegen, ongeacht waar ze opgeslagen zijn. Hierdoor hoef je als arts slechts één hub te raadplegen om de informatie uit alle hubs te ontvangen. Alle erkende (huisarts-)softwarepakketten maken automatisch een verbinding met de hub.

Het Imeldaziekenhuis is verbonden met de HUB van het Vlaams Ziekenhuisnetwerk KU Leuven (https://www.vznkul.be/hub).

Meer info op: https://www.ehealth.fgov.be/nl/zorgverleners/online-diensten/hubs-metahub