de diëtisten van het Imeldaziekenhuis

Gezonde snacks voor jouw zoon of dochter

24 maart 2017
door Communicatie

In de denkwijze ‘probeer eens iets nieuws’  zetten wij enkele leuke snacks op een rijtje. Het is belangrijk dat kinderen leren om gezonde voedingskeuzes te maken. Kinderen leren genieten van gezonde voeding hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Diëtisten kunnen hierbij helpen door eenvoudige tips en tricks te geven.

Maar wat is gezond? En hoe maak je gezond aantrekkelijk? Onze diëtisten tonen je alvast enkele eenvoudige en lekkere snacks.

Ahoi piraatje! Voor mij een banaantje!

Is je kind fan van Piet Piraat? Of kijkt hij of zij eerder op naar de stoere Jack Sparrow? Ongeacht zijn of haar interesses, deze versierde banaantjes zullen vast en zeker in de smaak vallen. Teken met een zwarte stift een stoere piraat op een banaan, doe er een leuke servet rond en klaar is kees. Het hoeft natuurlijk geen piraat zijn, laat je fantasie de vrije loop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fruitige Vlinder

Aan deze gezonde en fleurige snack gaat eerst een beetje knutselwerk aan vooraf. Dit is perfect om samen met je kind te doen. Neem een wasknijper en verf deze in een kleur naar keuze. Plak er een paar oogjes op en teken met een stift een leuk gezicht. Knip voelsprieten uit een stuk karton of gebruik pijpenragers. Vul nu een klein afsluitbaar zakje met druiven of ander fruit, maak in het midden een plooi en bevestig de wasknijper. Zo heb je een fruitige vlinder met vleugels. 

Water met een fruitsmaakje

Naast een gezond tussendoortje kan een gezond drankje niet ontbreken. Lust je zoon of dochter niet graag water? Dan hebben wij een perfect alternatief. Vul een fles met water en doe er wat lekkere fruitjes en groentjes bij zoals een appelsien, een citroen of een komkommer. Je kan ook ijsblokjes invriezen met fruit in, zoals een stukje appel, peer, kiwi, framboos, druif of kers en deze toevoegen aan een glas water. Een gezond en fris drankje hoeft niet saai te zijn. 

Op de bovenstaande foto: Onze diëtisten stonden op dinsdag 21 maart in de inkomhal van ons ziekenhuis. Hier gaven ze tips en tricks rond gezonde voeding bij kinderen en adolescenten.