Kraamafdeling

Het team van de kraamafdeling bestaat uit 10 gynaecologen, 35 vroedvrouwen,7 pediaters, 17 anesthesisten en een sociaal werker. Wij willen jullie een warme, persoonlijke en professionele zorg bieden.

Je kan bij ons terecht voor:

 • De opvolging van je zwangerschap. Hiervoor kan je kiezen tussen een opvolging door een gynaecoloog of een combinatietraject gynaecoloog/vroedvrouw.
 • De begeleiding van je bevalling. Het team van de verloskamer bestaat uit gynaecologen, vroedvrouwen en assistenten. Heb je bepaalde wensen voor je bevalling … bespreek ze even met de gynaecoloog of de vroedvrouw tijdens de consultatie. Wij vinden het belangrijk dat je bevalling een persoonlijke en unieke ervaring wordt.
 • Een verblijf op de kraamafdeling. In de meeste gevallen is het verblijf op de kraamafdeling 3 dagen. Dit wordt verlengd tot 5 dagen als je een keizersnede krijgt. Dit zijn natuurlijk geen garanties. Alles hangt af van hoe de bevalling verloopt en hoe jullie kindje het stelt. Maar ook hier wordt er rekening gehouden met jullie wensen, een kort verblijf van 6u, 1 of 2 dagen zijn mogelijk als jullie ontslag medisch kan. Bespreek het gerust tijdens de consultatie of jullie verblijf. Het ontbijt op onze kraamafdeling wordt geserveerd in de ontbijtruimte waar elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet wordt voorzien.

Wij wensen jullie een huiselijk en warm verblijf toe op onze kraamafdeling.

  Route Kraamafdeling: 82
  kamers: 30 - 64
  Route Neonatologie: 86
 • Kraamafdeling:
  015 50 59 30
  Verloskwartier:
  015 50 59 20
  Instagram:
  @kraamimelda