Maaltijden en dieet

Dagelijks verzorgt een verpleegkundige of logistiek medewerker de maaltijdbevraging van de patiënten. Hierin wordt nagevraagd wat de patiënt de volgende dag wenst te eten. Indien gewenst kan er steeds een weekmenu voorzien worden op de kamer. De logistiek medewerker of verpleegkundige komt dagelijks bij je langs om je menu van de volgende dag te bespreken.

Ontbijt en avondmaaltijd

Voor deze broodmaaltijden kan u kiezen uit wit, grijs of volkoren brood.
Bij het ontbijt wordt er een standaard toespijs aangeboden, maar het is steeds mogelijk om een ander soort beleg te kiezen.
De toespijs voor het avondmaal staat op het menu vermeld. Ook hier is het steeds mogelijk om een andere keuze te maken.

Afhankelijk of je een dieet moet volgen of niet zijn onderstaande mogelijkheden dagelijks aanwezig:

  • Zoet beleg: confituur, honing, siroop, choco, peperkoek, speculaas en speculaaspasta
  • Hartig beleg: hesp, kippenwit, salami, boterhamworst, rundsfilet, paardenfilet, kaas, smeerkaas, verse kaas, kruidenkaas, platte kaas en vegetarisch beleg

Middagmaal

Bij het middagmaal is er steeds keuze uit 2 menu’s. Je kan naar eigen smaak een gerecht samenstellen uit de verschillende componenten van beide menu’s.
Standaard wordt u steeds 1 menu voorgesteld. Vraag zeker ook naar de andere mogelijkheden van die dag.Volgende gerechten zijn dagelijks aanwezig: kip, vis, een vegetarisch alternatief, kookaardappelen, puree, rijst en pasta  alsook vissaus, wortelen en appelmoes.

Dieet

Volg je als patiënt een dieet, geef dit dan ook door aan de verpleegkundige of logistieke medewerker die je maaltijden komt bevragen, dan zullen de maaltijden automatisch aangepast worden aan je dieet.

Heb je een voedingsallergie of intolerantie aarzel dan ook niet om dit onmiddellijk door te geven aan de verpleegkundige zodat zij tijdig contact kan opnemen met de diëtiste zodat je een correct en volwaardig maaltijd krijgt.

Mocht je vragen hebben over je dieet, dan is het steeds mogelijk om contact op te nemen met de dieetafdeling.

Vegetariërs

Voor de vegetariërs wordt dagelijks een alternatief menu aangeboden.
Al onze soepen zijn bereid met groentenbouillon en dus geschikt voor vegetariërs, uitgezonderd de kippensoep en de tomatensoep met balletjes.

Andere overtuigingen

Voor mensen die geen varkensvlees eten is er steeds een alternatief: kip, vis, of een vegetarische maaltijd.
Mensen die dieetregels volgen op filosofische, godsdienstige, of andere gronden, kunnen hierover met de dieetafdeling afspraken maken.

Meer info

Voor uitgebreidere informatie consulteer je best de site van de dieetafdeling