Week van de Bij: Imeldaimkers omringen Imeldbijen met zorg

04 juni 2019
door Kathleen Vermeulen

Van zondag 2 juni tot en met zondag 9 juni 2019 organiseert het Departement Omgeving voor de zesde maal de Week van de Bij. Deze prikkelweek wil burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot positieve acties ten voordele van bijen. Die vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven.

Als ziekenhuis omgeven door groen, proberen ook wij de bijenpopulatie te helpen. Imelda imkers Jos en Wilfried dragen met veel passie zorg voor drie kasten Imeldabijen, ze lichten toe:

De  ligustrum, acacia’s, lindebomen, esdoorn en kanstanjebomen op de Imeldasite zijn superfood voor onze Imeldabijen. Neem daarbij een dessert van perkbloemen en je weet zeker dat de bijen hier alles vinden voor een perfecte maaltijd. Als Imelda imkers zorgen we met veel enthousiasme voor onze bijen. Op deze manier dragen we als ziekenhuis bij aan het behoud van de bijenpopulatie. En hierdoor ook aan het behoud van heel wat planten en voedingsgewassen op onze site en in de wijde omgeving.”

Meer informatie over de week van de bij en wat jij kan doen om de bijenpopulatie te helpen kan je vinden op https://weekvandebij.be