vrijwilligers

Vrijwilligers van Imelda in de kijker

09 maart 2017
door Communicatie

De Week van de Vrijwilligers: een perfecte manier om onze vrijwilligers eens in de kijker te zetten. Maandag kwamen al enkele van hen samen voor een koffie en een gebakje in de cafetaria van ons ziekenhuis. Een welgemeende dankjewel aan alle vrijwilligers.

 

In de Week van de Vrijwilliger zetten we onze vrijwilligers even in de schijnwerpers. Robert is al 15 jaar vrijwilliger en helpt mee in de cafetaria van Den Olm. Daarnaast komt hij reglmatig helpen met acties voor het goede doel, zoals recent nog bij de soepweek voor Kom op tegen Kanker.

Robert: "Ik hou van dit vrijwilligerswerk omdat het me in contact brengt met veel mensen. Zo leer ik nieuwe mensen kennen. Wat me veel plezier doet en blij maakt is dat ik de bewoners en hun familie regelmatig terugzie. Dat schept een band."

 

Dit is Diane uit Putte, sinds 2 jaar vrijwilliger op onze geriatrische afdelingen. Elke dinsdag vervoert Diane patiënten van hun afdeling naar de fysio. Op donderdagen helpt Diane mee op de crea. Ook bij de grote activiteiten van de crea, is Diane telkens heel enthousiast aanwezig.

Diane: “Ik hoop nog heel lang vrijwilliger te zijn in Imelda. Je krijgt ongelooflijk veel terug van de mensen: er wordt veel gebabbeld onderweg en iedereen heeft wel zijn verhaal te vertellen.”

 

Woensdag stond vrijwiliger Willy nog aan het onthaal in ons ziekenhuis om bezoekers te begeleiden en op te vangen. Vandaag zetten wij hem even in de kijker. Willy had de longziekte COPD en moest een paar jaar geleden een longtransplantatie ondergaan.

Willy: "Ik heb in totaal 9 maanden in het Imeldaziekenhuis gelegen en ik ben hier zo goed verzorgd. Ik zei tegen de longartsen: 'Ik wil iets terug doen. Als ik genezen ben, kom ik hier vrijwilligerswerk doen.' Nu sta ik sinds een paar maanden met plezier aan het onthaal."

Ook interesse in vrijwilligerwerk in ons ziekenhuis? Klik hier voor meer informatie.