Lekkere recepten voor flavoured waters, limonade en snacks voor een warme dag

09 augustus 2022
door Kathleen Vermeulen

Drink voldoende water! Water helpt bij je vertering, transport van voedingsstoffen en het soepel houden van gewrichten. Maar het helpt ook je lichaamstemperatuur te regelen, wat van uiterst belang is tijdens de warme zomerdagen of een hittegolf. Bijna 80% van het water dat we tot ons nemen komt van uit drank, de overige 20% uit voeding. Je waterfles goed gevuld houden en regelmatig drinken is dus een goede gewoonte.

Om je water wat smaakvoller te maken geven we je hier een aantal receptjes om een natuurlijk smaakje toe te voegen. Klassiekers zijn schijfjes sinaasappel, citroen of limoen, maar je kan evengoed appel, ananas, kiwi of aardbei gebruiken. Naast fruit zijn er ook een aantal  groenten die je kan gebruiken. Komkommer bijvoorbeeld, eventueel gecombineerd met een paar takjes munt of rozemarijn. Je kan stukjes fruit of groenten ook invriezen in ijsblokjes, op die manier verkoel je je drankje én voeg je je favoriete smaakje toe. Het oogt bovendien nog leuk ook!

Voor je kinderen kan je een gezond alternatief voor frisdrank voorzien met zelfgemaakte limonade.
Met een eenvoudige basis van fruit zoals sinaasappelsap of gepureerde frambozen, aardbeien of appels en spuitwater maak je in een mum van tijd lekkere limonade. Je kan ook het vruchtvlees van een watermeloen pureren en er een paar eetlepels limoensap aan toevoegen. Net zo goed als in flavoured water kan je ook groenten gebruiken voor limonade door gepureerde komkommer te combineren met een eetlepel honing en het sap van een citroen. Heerlijk verfrissend!

Maar naast smaakvolle drankjes zijn er ook enkele lekkere snacks die je kan toevoegen om je een hele zomer lang gehydrateerd te houden.

Komkommer

Sla

Selder

Courgette

Tomaat

Spinazie

Watermeloen

Aardbeien

Broccoli

Pompelmoes

Bron: Katie Butler, www.coreperformance.com