Groei mee met Imelda!

15 juli 2022
door Kathleen Vermeulen

We zijn op zoek naar fijne collega's, naar mensen met een warm hart en veel enthousiasme. Naar mensen die de drive hebben om hun kennis en kunde in te zetten binnen één van onze teams. Naar nieuwe collega's die, samen met ons, willen groeien.

Daarom stellen we deze zomer elke week een andere Imeldacollega voor. Vandaag mag Marianne van Geneeskunde 2 de spits afbijten.

"Al sinds de lagere school wilde ik verpleegkundige worden en nu ben ik deze droom aan het waarmaken op Geneeskunde 2. Af en toe voelt dit nogal surreëel, zeker als ik met de verpleegkar op de gang sta en ik nu het aanspreekpunt ben voor familie en bezoekers. Soms is dit geen makkelijke taak, maar ik doe mijn best en ik groei elke dag.

Duidelijke communicatie en teamwork zijn heel belangrijk. Het begint allemaal met een goede briefing, zo heb je alle informatie vanaf het begin al mee. Ook door veel vragen te stellen aan mijn collega’s en zelf nog opzoekwerk doen, weet ik precies wat mijn patiënten nodig hebben. Verder zijn er nog heel wat opleidingen en cursussen binnen Imelda die we kunnen volgen om onze kennis te verbreden," 

Wil jij na het lezen van haar getuigenis deel komen uitmaken van ons prachtig team?
Solliciteer dan vandaag nog via www.werkenbijimelda.be.

 

Collega Margo van Geneeskunde 5 is als tweede aan de beurt.

"Geneeskunde 5 is voor mij de ideale dienst omdat de wensen van de patiënt en zijn omgeving centraal staan. Al mijn collega’s geven elke dag het beste van zichzelf voor onze mensen. Oncologie is een heel brede discipline, waar nog veel evolutie in is. Vele patiënten komen ook regelmatig terug en dat schept een band. Wij hebben vele technieken op dienst zoals bv. het aanprikken van poortkatheter. En dan hebben we ook nog de palliatieve zorgen. Ik haal heel veel uit deze intense ervaringen. Je komt heel dicht bij de patiënt en zijn familie op die laatste dagen waar het enkel nog maar gaat over liefde, en liefde is alles. Ik vind het heel belangrijk dat de laatste momenten goed verlopen. Dit kan iedereen helpen in hun verwerkingsproces achteraf.

Eén van de grootste pluspunten van Imelda vind ik het groen rondom ons. Ik zie elke dag eekhoorns in de bomen, onze bijtjes, wandelaars… Ik merk wanneer de magnolia in bloei staat en mijn patiënten spreken me er ook regelmatig over aan. De mensen hebben iets om naar te kijken en dat raakt blijkbaar echt."

Wil jij na het lezen van haar getuigenis deel komen uitmaken van ons prachtig team?
Solliciteer dan vandaag nog via www.werkenbijimelda.be.