Een virtuele fietstocht maken met de hometrainer

13 april 2017
door Communicatie

Vanaf 13 april kunnen patiënten in ons ziekenhuis genieten van een virtuele fietstocht doorheen Bonheiden, hun geboortedorp of zelfs Parijs.

Met de hometrainer dat verbonden is met Google Street View kan je het gevoel van buiten fietsen herbeleven. Je hoeft er zelfs het ziekenhuis niet voor te verlaten. Elke gebruiker kan zelf kiezen waar hij of zij naar toe wil.

Het systeem van Activ84health maakt het mogelijk om als patiënt echt terug te keren naar een plaats waar je vroeger woonde of je kan er zelfs een stad zoals Parijs mee gaan verkennen. Terwijl je aan het revalideren bent, hoef je dus niet meer naar een muur te kijken. De route is volledig zichtbaar op tablet en groot scherm.

Momenteel staat het toestel in de revalidatieruimte van Geriatrie en Neurorevalidatie. Paramedisch diensthoofd Eric Van Genechten: “Activ84Health is voor iedereen. Je kan de software aan elk bewegend toestel aansluiten en zo doorheen virtuele straten fietsen of wandelen. Specifiek kunnen personen met een lichte dementie en een goed motorisch gevoel teruggaan en fietsen doorheen herinneringen uit het verleden.”

De software is al geïntroduceerd in een 35-tal woonzorgcentra en enkele ziekenhuizen. Nu dus ook in het Imeldaziekenhuis.