Boek zelf snel en eenvoudig online je afspraak in ons ziekenhuis!

23 april 2021
door Kathleen Vermeulen

Vanaf nu wordt het maken van een afspraak voor een consultatie of onderzoek in ons ziekenhuis een stuk makkelijker. Via de website of via de app mynexuzhealth boek je zelf je afspraken: 7 dagen op 7, 24 uur op 24 uur!

Daarnaast biedt mynexuzhealth heel wat andere mogelijkheden zoals verslagen raadplegen, facturen bekijken, een overzicht van de voorbije en toekomstige afspraken opvragen... M.a.w. je vindt al je Imelda-gegevens bij mekaar en snel terug via mynexuzhealth.

Hoe start ik met het online afspraken maken?

Je kan je afspraak maken via de webtoepassing of via de mynexuzhealth-app. Bij beide dien je je te identificeren aan de hand van je e-ID, itsme-identificatie of een codekaart.

Via de webtoepassing:
Surf naar www.mynexuzhealth.be

Inloggen kan via:

  • je elektronische identiteitskaart ‘eID’
  • een unieke code die door de mobiele applicatie ‘itsme’ wordt gegenereerd.
  • een mynexuzhealth-codekaart (aan te vragen via www.nexuzhealth.be/mynexuzhealth).

    Deze beveiligde aanmeldingsmethodes garanderen dat enkel jij toegang krijgt tot je persoonlijk dossier.

Via de app:

Hoe installeer je de app?

• Download de app ‘mynexuzhealth’ via de Google Play Store of via de iOS App Store

of scan onderstaande QR-code:

• Registreer je eenmalig (met de QR-code op je mynexuzhealth-codekaart of via sms indien je gsm-nummer genoteerd staat in je dossier.)

Om de app te kunnen gebruiken moet je je smartphone eenmalig registreren. Je vindt op onze website een aantal handige filmpjes die je stap voor stap wegwijs maken doorheen de installatie: www.imelda.be/mijndossier

Hoe maak ik een afspraak via de app?

Nadat je ‘afspraken’ aantikt, tik je rechtsboven op “+” en maak je een eerste keuze: welk ziekenhuis? Kom je vaak in ons ziekenhuis? Dan kan je je standaardkeuze op Imeldaziekenhuis zetten. Zo staan wij steeds bovenaan en hoef je ons niet te zoeken in de lijst van ziekenhuizen.

Vervolgens kies je voor een bepaalde dienst of een bepaalde raadpleging van een arts. Je klikt aan waar of bij wie je een afspraak wilt en de agenda gaat meteen open. De bolletjes onder de dag geven aan dat de arts die dag nog openstaande raadplegingen heeft.

Standaard krijg je het overzicht van de eerstvolgende 60 dagen, je kan dit aanpassen naar 120 dagen of meer. Selecteer die dag en kies een vrij tijdsslot voor de gewenste raadpleging.

Wanneer je afspraak gemaakt is, kan je instellen dat je enkele dagen vóór de eigenlijke afspraak een herinneringsmail krijgt. Ook een afspraak annuleren kan gemakkelijk via de app.                     

Andere toepassingen

Naast het eenvoudig maken van een afspraak kan je in de app of op www.mynexuzhealth.be ook je medisch dossier raadplegen. Je vindt er alle verslagen in van consultaties vanaf het jaar 2020. Ook radiologische beelden, laboresultaten en facturen vanaf vorig jaar vind je er terug.

En mijn kinderen?

Je kan het dossier van je kinderen aan je account koppelen.
Meld je aan via de app of via de website www.mynexuzhealth.be

Ga naar berichten > stuur een bericht > aan: ouder/kind-koppeling
Vermeld in je bericht de naam en het rijksregisternummer van je kind(eren).

Je aanvraag wordt in behandeling genomen. Je wordt op de hoogte gebracht van zodra het dossier van je kind gekoppeld is met je eigen dossier. Wanneer je bevalt in ons ziekenhuis, koppelen wij het dossier van je kindje automatisch aan het dossier van de moeder.

Alle info en instructiefilmpje kan je vinden op www.imelda.be/mijndossier