Wereldreumadag: Imelda doet mee

12 oktober 2017
door Andreas De Nutte

12 oktober is het de jaarlijkse Wereldreumadag. Het is een dag waarop reumatische aandoeningen volop in de kijker staan en ook ons ziekenhuis draagt hier haar steentje bij. Dit jaar ligt de nadruk op het belang van een vroege diagnose.

Op 12 oktober is het ieder jaar opnieuw Wereldreumadag. Op deze dag komt reuma in de kijker te staan en zijn er wereldwijd talloze acties waarbij er ook informatie wordt gegeven. Het thema van deze editie is ‘het belang van een vroege diagnose’. Het Imeldaziekenhuis neemt ook dit jaar deel met een leuke actie voor de patiënten. Zo kunnen ze de ReumaKrant lezen, zijn er brochures met allerlei informatie en kunnen ze genieten van iets zoets.

Wat is reuma?
Reuma gaat over aandoeningen die pijn of misvormingen veroorzaken in gewrichten, gewrichtskapsels, de spieren, de pezen, de slijmzakjes en het bot. Het lichaam geeft een afweerreactie tegen normaal, eigen lichaamsweefsel, wat tot pijnlijke ontstekingen kan leiden.

Reumatologie in het Imeldaziekenhuis
Onze afdeling reumatologie telt twee reumatologen die zich specifiek toeleggen op onderzoek naar en behandeling van reumatische aandoeningen. Tijdens de consultatie zal de reumatoloog vragen naar je klachten en je onderzoeken. Extra onderzoeken kunnen soms nodig zijn, zoals bloed- en urineonderzoek, röntgenfoto’s, echografie en/of scans. Op basis van al deze elementen stelt de reumatoloog een diagnose en bespreekt met jou het mogelijke verloop van je aandoening. De meest geschikte behandeling wordt aan je voorgesteld en grondig besproken.