Ons ziekenhuis en Zorghuis De Dijlevallei tekenen samenwerkingsakkoord

15 november 2021
door Kathleen Vermeulen

Ons ziekenhuis en Zorghuis De Dijlevallei delen dezelfde visie inzake zorg voor mensen met kanker: Zowel Imelda als het Zorghuis hebben een gedeelde visie op laagdrempelige en toegankelijke integrale en geïntegreerde zorg”, luidt het bij Zorghuis De Dijlevallei-voorzitter Roeland Van Dessel. Onze hoofdarts Philip Rijkers omschrijft dat zorg ook buiten de ziekenhuismuren noodzakelijk is: “Omringen met zorg gaat voor ons als ziekenhuis verder dan de zorg binnen onze eigen instelling. Dankzij een goede samenwerking met externe zorgverleners en zorginstellingen wordt de zorg ook buiten de muren van ons ziekenhuis verdergezet. Zorghuis Dijlevallei biedt opvang aan mensen met kanker die tijdens of na hun behandeling nood hebben aan extra ondersteuning. Door een samenwerking willen we nog meer op de noden van onze patiënten inspelen”, klinkt het.

Voor de patiënt en de gast is het Zorghuis een tussenstap: mensen met kanker zijn vaak fit genoeg om de ziekenhuismuren te verlaten, toch is de zelfredzaamheid thuis niet altijd even evident. Zorgcoördinator van Zorghuis De Dijlevallei Veerle Vlemincx legt uit: “Samen met een horde aan vrijwilligers zorgen we voor mensen die getroffen zijn door kanker. We zorgen voor een professionele opvang en hebben in het zorghuis alle faciliteiten die nodig zijn om zorg op maat te bieden. Zo is er een traplift, een uitgeruste keuken, een gezellig salon en slaapmogelijkheden voor vijf gasten. Onlangs verbeterden we nog aanzienlijk de luchtkwaliteit door de ingebruikname van professionele luchtfiltertoestellen. We stellen alles in het werk om het onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken.”

Meer info over Zorghuis De Dijlevallei vind je op hun website: www.zorghuisdedijlevallei.be

v.l.n.r. Philip Rijkers (hoofdarts Imeldaziekenhuis), Bart Pardon (Algemeen directeur), Veerle Vlemincx (Zorgcoördinator Zorghuis De Dijlevallei) en Roeland Van Dessel (voorzitter Zorghuis De Dijlevallei)