Nieuwe campagne ‘What matters to you’ maakt het verschil voor patiënt

06 juni 2017
door Communicatie

Op dinsdag 6 juni is het internationale ‘What matters to you’-dag. Een dag waarop we extra aandacht schenken aan de kleine dingen die belangrijk zijn voor de zorgvrager, zijn/haar familie en omgeving.

Ook ons ziekenhuis doet mee aan deze dag. Alle zorgverleners dragen vandaag de 'What matters to you'-sticker om extra aandacht te schenken aan de persoonlijke wensen van onze patiënten.

‘Tell us cards’: Vertel het maar!
Soms zijn het de ‘kleine’ dingen die het doen. Bezorgdheden, vragen van patiënten of familie die voor hen een groot verschil kunnen maken tijdens de opname of wanneer ze in ontslag gaan.

Deze persoonlijke bezorgdheden of vragen  zouden we graag leren kennen. Zo kunnen we daar dan op inspelen, waar mogelijk. Hoe doen we dat? Via onze ‘Tell us cards’.

"We kregen al enthousiaste reacties en voorstellen van patiënten. Nu nog even bespreken en we gaan ermee aan de slag!" - Liliane Verelst, hoofdverpleegkundige neurorevalidatie

Op de afdelingen geriatrie, neurorevalidatie, heelkunde 2 en geneeskunde 1 liggen de kaarten op alle kamers. Patiënten krijgen bij opname toelichting over deze kaart. De Tell us cards maken de bekommernissen van de patiënt bespreekbaar met verpleging zodat ze deze persoonlijke belangen in de mate van het mogelijke kunnen integreren in de dagelijkse zorg

Na een evaluatie bekijken we of we deze kaarten continu kunnen gebruiken en het gebruik kunnen uitbreiden naar andere diensten.