1000km

Het fotodagboek van ons 'Imelda fietst tegen Kanker' team

26 mei 2017
door Communicatie

Ons "Imelda fietst tegen Kanker" team bestaat elk jaar uit verschillende medewerkers en patiënten. Ook dit jaar doen onze veertig blauwbloezen mee aan dit groot evenement en dit allemaal om Kom op tegen Kanker te steunen. De opbrengsten van onze speculaasverkoop en onze soepverkoop gingen integraal naar de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker.

Volg hier het fotodagboek van onze Imeldafietsers tijdens de 1000km.

Dag 1: een warme start

Op 25 mei fietsten er twee teams van ons ziekenhuis. Eén team vertrok vroeg in de ochtend naar Mechelen en fietste helemaal tot in de middagstad Bornem. Het andere team loste hen af en vertrok vanuit Bornem richting de eindmeet in Mechelen. Een warme start van de 1000km voor Kom op tegen Kanker.

Tekstje door fietser Ann

Drie Imelda fietsers
kwamen elkaar tegen
zij zagen het wel zitten.
Zij reden in het grote peloton blauw 24 km
onderweg van Mechelen naar Bornem...
leerden zij andere fietsers kennen
en was het één groot feest.
Samen reden ze langs de haven van Antwerpen,
door de Waaslandtunnel,
een unieke ervaring.
Drie Imelda fietsers kwamen 
aan in Bornem, 
moe maar voldaan, met zoveel andere
1000km fietsers
Aangemoedigd door een hele rij supporters.

Dag 2: luide klokken en een sirene

Vrijdag 26 mei, dat betekent: een nieuwe dag van de 1000km waarop twee Imeldateams zich wagen aan een lange tocht. De ochtendploeg kwam 's middags aan in Bocholt. "Het was een heel warme welkom met luidende klokken en een sirene van de brandweer onder de blakende zon. Nu gaan we supporteren voor de vertrekkende medefietsers", vertelden onze collega's.

Met de leuze 'Wauw, wauw, wauw, Imelda in veertig tinten blauw' maakte iedereen er een fijne en sportieve dag van. 

Dag 3: sportieve groetjes uit Ingelmunster

Wauw, de derde dag was warm maar weer was het een geweldige ervaring vol interessante en pakkende verhalen. De middagstad van zaterdag:Ingelmunster. Bekijk hieronder enkele leuke foto's van een fantastische derde dag van de 1000km voor Kom op tegen Kanker. 

Terwijl onze Imeldafietsers voorbij raasden, konden onze supporters natuurlijk niet ontbreken. 

Bekijk hier een video van onze supporters

Dag 4: Een geweldige afsluiter

Zondag 28 mei, de laatste dag van een zonnig maar vooral sportief hemelvaartweekend. Onze Imeldafietsers gaven nog een laatste keer het beste van zichelf. Zij aan zij kwamen ze samen met honderden fietsers aan op de Grote Markt in Mechelen. Het was een grandioos succes. Met 817 teams over heel Vlaanderen bracht de 1000km een recordbedrag op van meer dan 4 miljoen euro.

Dankjewel aan alle fietsers, supporters en alle helpende handen tijdens onze verschillende activiteiten voor Kom op tegen Kanker. Jullie hebben ervoor gezorgd dat de achtste editie van de 1000km er één was om nooit meer te vergeten.