Dag tegen Kanker 2017

20 oktober 2017
door Andreas De Nutte

Op 19 oktober nam ons ziekenhuis naar jaarlijkse gewoonte weer deel aan de Dag tegen Kanker 2017. Medewerkers en andere vrijwilligers staken samen de handen uit de mouwen om patiënten een hart onder de riem te steken met zelfgemaakte hapjes, massages en ontroerende muziek.

Op de Dag tegen Kanker 2017 organiseerde ook het Imeldaziekenhuis weer enkele activiteiten. Dankzij de vrijwillige hulp van heel wat medewerkers konden patiënten niet alleen genieten van hapjes en massages, maar ook kamerconcerten maakten deze dag een tikkeltje bijzonder. Een toevallige ontmoeting tussen een verpleger muzikant en een patiënte met kanker vorig jaar, zorgde voor een muzikale vriendschap waarvan het resultaat ook dit jaar te beluisteren viel. Bart Verbeeck, ofwel Showbizz Bart, kwam zijn solidariteit tonen en bracht samen met de diëtisten van het ziekenhuis, heerlijke hapjes tot bij de oncologische patiënten.

Gele lintjes als solidariteit
Vele bezoekers werden hartverwarmend begroet en een geel lintje opgespeld in de inkomhal. Ook medewerkers en vrijwilligers in het ziekenhuis toonden hun solidariteit met de lintjes.

Verwennerij bij de patiënten
Elke dag horen gemiddeld meer dan 100 Vlamingen dat ze kanker hebben. Een ziekte die fysiek en psychisch erg ingrijpend is voor de patiënten. Voor hun naasten is het een verwarrende en moeilijke periode. Op 19 oktober werd uitdrukkelijk aandacht gevraagd voor mensen met kanker. In ons ziekenhuis was het een dag met een beetje extra verwennerij bij patiënten op de kamer:

  • Medewerkers van het ziekenhuis gingen langs op de kamers en gaven hand- en voetmassages
  • Muzikanten zorgden voor een streepje muziek op de oncologische afdelingen: met verzoeknummers op het oncologische dagcentrum en kamerconcerten op de opnameafdelingen
  • De oncodiëtisten maakten -samen met de koks- smakelijke hapjes en brachten ze rond op de kamers samen met Showbizz Bart. De patiënten kregen ook een woordje toelichting over voeding bij kanker en de recepten van de hartige en zoete hapjes.