Cardiale Revalidatie opent haar nieuwe deuren

28 september 2017
door Andreas De Nutte

Afgelopen weken verhuisde de dienst Cardiale Revalidatie naar een nieuwe locatie. Het vroegere klooster van het ziekenhuis werd volledig omgetoverd tot een state-of-the-art centrum voor revaliderende hartpatiënten en mensen die preventief aan hun gezondheid willen werken.

Na een lang logistiek parcours is het eindelijk zover: de dienst Cardiale Revalidatie opende vandaag officieel haar nieuwe deuren. Een modern gebouw met veel lucht, licht en open ruimte, nieuw materiaal en midden in het groen.

Van klooster naar revalidatiecentrum
Dertien jaar geleden werd het gebouw neergezet voor de zusters van het Convent van Bethlehem, de oorspronkelijke oprichters van het Imeldaziekenhuis. De zusters verhuisden ondertussen en de dienst Cardiale Revalidatie was toe aan een nieuwe stek met meer ruimte dan de vorige. Het recente gebouw is ideaal voor het revalidatiecentrum, waar iedere week tientallen patiënten langskomen. Het is heel open, ruim, heeft veel glas, ligt midden in het groen, het is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over een parking.

Een multidisciplinair team voor iedereen
Het centrum staat open voor alle mensen die een hartprobleem hebben of gehad hebben én voor personen met diabetes, overgewicht en anderen die preventief aan hun gezondheid willen werken. Zo zorgen de medewerkers voor een programma op maat voor iedereen. Beweging is natuurlijk de ‘kapstok’ waaraan ook de andere therapieën worden opgehangen. De revalidatie is namelijk heel multidisciplinair en daarbij hoort een heel team van cardiologen, kinesisten, fysiotherapeuten, sociale werkers, diëtisten en psychologen. “De patiënt is in goede handen met een totaalbehandeling”, zegt diensthoofd Koen Kerremans.

Tevreden revalidanten en medewerkers
Het nieuwe revalidatiecentrum is ondertussen al een paar weken open voor revalidanten. De medewerkers van de dienst zijn erg tevreden over de nieuwe, rustige omgeving. Ook de revalidanten laten weten dat ze de nieuwe locatie en het extra comfort erg waarderen.