Start-to-yoga voor oncologische patiënten

09 september 2022 - 10 oktober 2022

Heb je tijdens je behandeling en/of herstelperiode van (borst)kanker nood aan extra begeleiding? Zoek je een manier om tijdens/na de lange therapie, alles een plaats te kunnen geven en te verwerken? Wil je je ondersteund voelen tijdens het lichamelijke en psychische herstel, terwijl je ook terug de draad in de maatschappij wil opnemen?

Ik neem jullie graag mee gedurende 5 weken op een ondersteunende yoga reis: “start-to-yoga”. Een reeks van 5 yogalessen van telkens een uur waarin ik je help om terug controle te nemen over je eigen leven, na een periode van intensieve (kanker-) behandeling.

Yoga brengt onze geest tot rust, helpt ons te focussen en onze intuïtie (terug) te brengen. Lenigheid is niet van belang, luisteren naar je lichaam staat centraal. Geest en lichaam komen opnieuw samen, zodat we in onze eigen kracht komen te staan en niet noodzakelijk meegesleurd worden met de ups & downs van buiten of binnen... we vinden rust in onze eigen innerlijke kern. Yoga brengt mentale rust, mentale kracht en zelfliefde.

Geef het een kans, misschien brengt Yoga je (terug) een gezonde geest in een gezond lichaam.

Praktisch:
• De lessen gaan telkens door op maandag.
• Lessenreeks om 14.30 uur gaat door in het Imeldaziekenhuis, Imeldalaan 9 in Bonheiden.
• Lessenreeks om 19 uur in de studio van The Yoga Bar, Rijmenamsesteenweg 238 (toegang via de Eikestraat, wit gebouw rechts naast nr. 18) in Haacht.

Een lessenreeks van 5 lessen kost € 60,00. Je kan mogelijk een gedeelte van de lessen terugbetaald krijgen via je mutualiteit of verzekering.

De data van de eerste lessenreeks:
• 12/09: sta in je kracht
• 19/09: vind balans en focus
• 26/09: verander - transformeer jezelf
• 03/10: open je hart
• 10/10: yoga flow voor dankbaarheid

Breng mee:
Een yogamatje, kussentje en dekentje.
Draag gemakkelijke - losse kleding.
Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijven via deze link.
 

Wie ben ik? 
Ik ben Sofie De Vuysere, arts medische beeldvorming in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in de beeldvorming van kanker. Naast arts en ex-kankerpatiënt, ben ik een enthousiaste yogi én yogadocente. Yoga heeft me veel geholpen in het verwerken en een plaats geven van mijn kankervoorgeschiedenis, zeker omdat ik door mijn job dagelijks geconfronteerd word met deze ziekte. 

Lieve groeten, Namasté
Sofie